7. června 2007

Homer Simpson - můj vzor

Každý člověk má svůj ideál nebo vzor. Člověka, kterého si váží a s kterým sdílí podobné či stejné názory. Mohou to být rodiče, zpěváci, herci, sportovci a další zajímavé postavy, které nás ovlivňují.

Teď bych chtěl popsat člověka, který mě ovlivňuje už nějakých deset let z televizní obrazovky. Dříve jsem více obdivoval jeho syna, ale teď si plně uvědomuji obrovskou sílu osobnosti tohoto (ne)obyčejného Američana.

Homer Simpson devětatřicetiletý otec rodiny, zasloužilý štamgast baru u Očka, bezpečnostní technik v jaderné elektrárně, držitel Gramy (tu má snad každý ne?), kosmonaut, velký gurmán a hlavně člověk, který si s ničím nedělá starosti. A sofistikovanějšího člověka bychom ztěží našli.

Homer je ne příliš vysoký ani ne příliš malý. Na hlavě už mu zbyly jen dva vlasy, ale je to silná osobnost, která se s touto vadou na kráse dokáže vyrovnat. Většinou je má ledabyle pohozené na stranu. Jeho válcovému obličeji dominují velké oči a mezi ně přesně položený nos. Neoholená brada nám dotváří sympatický a trochu „drsňácký“ obličej. Jeho postava má trochu více zakulacené tvary, ale nelze to brát jako nevýhodu, spíše naopak. Své silné paže má vypracované častým vytahováním piva z lednice. K tomu mu na konci rukou poslouží pouze čtyři prsty, jelikož takhle to zařídila evoluce v jeho rodném městě Springfieldu. Žlutá barva kůže pak jen dotváří celkový příjemný dojem. Zkrátka je to muž po kterém určitě touží mnoho žen a dívek.

Tím, že vyrůstal bez maminky se z něho stala silná osobnost. S neskutečnou lehkostí si dokáže poradit s každou těžkou situaci. Je svědomitý otec. Pro své děti by udělal cokoliv. A svou ženu má nadevše rád (i nad pivo!). Také v práci patří k nejaktivnějším. Pokud zrovna nejí koblihy nebo nefilozofuje se svými kamarády Lenny a Karlem, aktivně odpočívá na své židli. A pokud se nadchne pro nějakou myšlenku, je k nezastavení.

Samozřejmě i on má své chyby. Někdy se nechává příliš unést při trestání svého syna Bárta. Také jeho záliba v jídle ho dostává do značných problémů. Někdy mívá nesplnitelná přání, která komplikují život jemu i jeho rodině. Vepřové kuře, hrošík na jídelním lístku nebo bazén naplněný pivem jsou jen zlomky jeho přání. Také často sleduje televizi, ale můžeme se mu divit, když stále vysílá tolik kvalitních pořadů ? Také nepatří k nejlepším sousedům, není vzorný křesťan a jeho mozková kapacita nepatří k nejvyšším.

Homer Simpson je však, tak silná osobnost, že nějaké ty mínusy vůbec nevadí. Pokud by lidé měli jeho vlastnosti žilo by se nám na světě daleko lépe.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Tak teď nevím, jestli je to vtip nebo ne. Doufám, že je.

hajkis řekl(a)...

a neníííííííí