28. srpna 2008

Animovaná

Dneska zase trochu jinak, jelikož jsem se zúčastnil jedné velice zajímavé akce. Jednalo se o Noc animovaných filmů. Tento festival navazuje na dřívější veleúspěšné akce – Noc s playstation a Noc s maturitními otázkami z češtiny. Bohužel se změnilo místo konání. Z mého pokoje, kde je vždy nepořádek, do bytu Múdy, kde je všechno úhledně srovnáno. Je podivné, že ve skutečnosti je tomu naopak. Kromě mě a paní domácí se akce zúčastnilo další pět veskrze sympatických, chytrých a nadaných studentů, rybičky a jeden pes, který projevoval až extrémní ochotu k mazlení (tohle tak psát o nějaký holce…). Jo a všimli jste si někdy, že leknutí může mít pro rybičky daleko horší následky než pro pejsky?

Na festiválku se promítaly tyto filmy Toy Story 2, Doba ledová, Hledá se Nemo, Mravenčí polepšovna, Karcoolka, Lovecká sezóna, Příšerky s.r.o, Shrek 1 a 2, Ratatouille, Slepičí úlet a po mnoha hodinách koukání, papání, pití a jednom rozhovoru se spánku chtivou sousedkou, jsme došli k těmto výsledkům.

Cena gumových medvídků (nejlepší film) - Příšerky s.r.o (po tomto filmu jsem se raději kouknul pod postel. Nikdy nevíte…)
Nejlepší herecký výkon v hlavní roli – Mike Wazowski (Příšerky s.r.o)
Nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli – Pan Brambůrek (Toy story 2)
Cena paní domácí (nejsympatičtější „ženská“ hrdinka) – Dory (Hledá se Nemo)
Cena pana domácího(nejsympatičtější „mužský“ hrdina) – Vlk (Karcoolka)
Cena Darth Vadera (největší padouch) – Králíček (Karcoolka)
Cena Petra Hájka (nejukecanější postava) – Oslík (Shrek)
Nejlepší píseň – Accidental love (Shrek 2)
Nejlepší užití slova "slepice" – Slepice (Slepičí úlet)
Cena zlomeného DVD (nejhorší film) – Mravenčí polepšovna

Ještě pár postřehů. Na konci titulku Hledá se Nemo plave ve vodě Mike Wazowski z Příšerek, v Příšerkách hraje obludu na křižovatce dinosaurus z Toy Story, V Toy Story lze zahlédnout tlustou housenku, která hrála v Životě Brouka. No, a na konec ještě jedna ukázka Hajkisartu. Jedná se o kohouta Rockyho ze Slepičího úletu. Musím říct, že spolupráce s kohoutem byla velmi náročná, měl totiž náročné požadavky – vlastní karavan, vlastní kadeřnici, a také bylo zakázáno mluvit o KFC. Mějte se a běžte se třeba na něco koukat…

2 komentáře:

Štěpánka Ištvánková řekl(a)...

no a zkoušel jsi někdy noc fetování lipa? :D

hajkis řekl(a)...

Já už jedu jen v lentilkách...